Υπεγράφη η συμφωνία ιδρύσεως του νέου παραρτήματος του Ε.Ι.Π.Δ. στο Μιλάνο της Ιταλίας

Το τρίτο κατά σειρά παράρτημα του στην Ιταλία ανοίγει το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Μιλάνο με επικεφαλής τον κύριο Νικόλαο Φράγκο.

Ο κος Φράγκος γεννήθηκε το 1972 στη Siena και κατάγεται από την Αρκαδία. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Siena όπου αποφοίτησε με μια πτυχιακή εργασία βασισμένη στις νομικές διαστάσεις του Κυπριακού ζητήματος. Στη διάρκεια των σπουδών του εντάχθηκε στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου σπούδασε και συνεργάστηκε ως διερμηνέας και μεταφραστής στο 3° συνέδριο των ” Έλληνο-Ιταλικών Νομικών Ημερίδων” οργανωμένο από τον Καθηγητή της Νομικής Σχολής Υπ. Αντώνη Μανιτάκη με το “Σύλλογο Θεσσαλονίκη – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997”. Μετά από τις νομικές σπουδές σπούδασε στο Μιλάνο στο Business School της Ιταλικής Οικονομικής Εφημερίδας “Il Sole 24 Ore” ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο “Διαχείριση και Στρατηγική των επιχειρήσεων”.

Μετά από τις σπουδές στην αρχή εντάχθηκε στο τμήμα Marketing μίας αμερικανικής πολυεθνικής και στη συνέχεια μπήκε στο χρηματοοικονομικό τομέα όπου εργάζεται και σήμερα. Στα τελευταία 15 χρόνια εργάστηκε στο Asset Management στην Ιταλία με ειδίκευση στην ενημέρωση και επιμόρφωση των τραπεζικών στελεχών και των χρηματοοικονομικών συμβούλων σε τράπεζες και επενδυτικές εταιρίες σε όλη την Ιταλία. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στις ευρωπαϊκές αγορές και ανήκει σε ένα χρηματοοικονομικό όμιλο με δράση στην ελβετική και την ευρωπαϊκή αγορά στο Asset Management και στο Private Insurance.

Ως ανεξάρτητος πολιτικός και οικονομικός αναλυτής χάρη των γνώσεων της οικονομικής πορείας και κοινωνικής πραγματικότητας της Ελλάδας στα τελευταία χρόνια, από την αρχή της οικονομικής κρίσης (2010) συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές στην Ιταλία σε ιδιωτικά και κρατικά κανάλια (La7; Rainews; Tgcom, Sky Tg24, Rai3, La7 Gold, Telereporter), έδωσεδιάφορες συνεντεύξεις σε εφημερίδες (Frankfurter Allgemeine Zeitung, La Provincia di Varese) και χρηματοοικονομικά blog (Adviseonly).

Στον πολιτιστικό τομέα από το 2013 εντάχθηκε στην οργανωμένη ομογένεια της Ιταλίας όπου μέχρι το 2015 ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Μιλάνο και Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας. Στη διάρκεια της θητείας του οργάνωσε ποίκιλες εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού σε διάφορες μορφές (παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές εκθέσεις). Αξιοσημείωτες είναι οι δραστηριότητες υλοποιημένες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών όπως ένα διαγώνισμα στα ιταλικά κλασσικά λύκεια του Μιλάνο με αντικείμενο την Έννοια του Ελληνισμού και μία συναυλία κλασσικής μουσικής αφιερωμένη στους Ελληνικούς Μύθους στο Auditorium Cariplo του Μιλάνο (2015), όπως και επίσης ο αγώνας για την καθιέρωση μίας παγκόσμια ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας σε συνεργασία με την Διαβουλευτική Επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασπορά (2014). Πριν την αποχώρησή του από την οργανωμένη ομογένεια βοήθησε να δημιουργηθεί ένας τοπικός σύλλογος φιλελλήνων Ιταλών στο Μιλάνο. Τα τελευταία χρόνια πήρε μέρος ως εισηγητής σε παρουσιάσεις βιβλίων που αποσκοπούν την διάδοση των τραγικών γεγονότων της Ποντιακής Γενοκτονίας και της Μικρασιατικής Καταστροφής, στην Ιταλική κοινωνία. Το Ιούνιο του 2017 συμμετείχε ως εισηγητής με θέμα τις “Έλληνο-Τουρκικές σχέσεις από τη Συνθήκη της Λοζάνης έως σήμερα”, σε ένα μορφωτικό σεμινάριο του Δημοσιογραφικού Συλλόγου του Μιλάνο προς τους Ιταλούς δημοσιογράφους της Επαρκείας του Μιλάνο με τίτλο “Οι αρνούμενες γενοκτονίες και ο σεβασμός των μειονοτήτων”.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email