Τμήμα Τύπου και Επικοινωνίας

Η Κορτέσσα Σιώτη – Τσελεκίδου είναι υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στο παράρτημα του Ε.Ι.Π.Δ στη Θεσσαλονίκη.

Η κυρία Σιώτη – Τσελεκίδου έχει πραγματοποιήσει σπουδές στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στο Παράρτημα Καστοριάς στο τμήμα των Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας. Μέσω της σχολής πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στον οργανισμό ΔΕΘ Helexpo, για 6 μήνες και συμμετείχε στον τομέα της διοργάνωσης της έκθεσης Zootechnia και AgroThessaly.
Έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας καθώς είναι κάτοχος του πτυχίου Proficiency του Πανεπιστημίου Michigan.
Στο ενεργητικό της υπάρχουν ποικίλες δραστηριότητες που αφορούν τον τομέα της επικοινωνίας, της οργάνωσης, του συντονισμού, της προώθησης, της διοργάνωσης, των πωλήσεων αλλά και του στρατηγικού σχεδιασμού καμπάνιας σε κοινωνικά δίκτυα.
Πιο αναλυτικά, έχει συμμετάσχει σε διοργάνωση σεμιναρίων σε σχέση με την επιχειρηματικότητα, το branding, to mentoring και το marketing σε συνεργασία με την εταιρεία alter-U Cyclades Consultants. Εργάστηκε στην εταιρεία FG Fashion Agencies η οποία είναι εταιρία αποκλειστικής αντιπροσώπευσης οίκων μόδας του εξωτερικού (Ιταλία,Ισπανία) στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια, ως υπεύθυνη διαχείρισης κοινωνικών δικτύων και ανάπτυξης στρατηγικού σχεδιασμού προώθησης, συμμετείχε σε εκθέσεις στο εξωτερικό με στόχο τις πωλήσεις και τις Δημόσιες Σχέσεις.
Από το 2014 μέχρι και σήμερα, η Κορτέσσα διατηρεί την εταιρία επικοινωνίας Smart Communications η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας, προβολής, στην διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα καθώς συνεργάζεται με την dr.Thalia Vrachopoulos, ελληνοαμερικανίδα καθηγήτρια της Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Επίσης, η εταιρία διοργανώνει εκθέσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις και αναλαμβάνει το Management στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και το Ψηφιακό Εμπόριο. Έχει εμπειρία στον τομέα του επικοινωνιακού σχεδιασμού, των πωλήσεων, στη διασύνδεση με πολιτιστικούς φορείς, την επικοινωνία με επιχειρηματίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εμπειρία στην επικοινωνία και τη διατήρηση πνεύματος συνεργασίας λόγω της ενασχόλησης της με την διοργάνωση και τον συντονισμό δράσεων, την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας σε πολιτιστικούς φορείς, οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Print Friendly, PDF & Email