Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

Η Έλενα Ρουσάκη είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στο παράρτημα του Ε.Ι.Π.Δ στη Θεσσαλονίκη.

Η κυρία Ρουσάκη έχει εκπονήσει Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η διπλωματική της εργασία φέρει τίτλο: «Δομές και λειτουργίες του θεσμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης: Η σημασία του εθνικού πλαισίου.»
Σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό στο τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτο
ύ Πανεπιστήμιου Πάτρας.

Σπουδές marketing στο τμήμα Οικονομίας και Διοικησης, με θέμα διπλωματικής εργασίας: «Εμπορική εκμετάλλευση και προώθηση του κρόκου Κοζάνης στην Ελλάδα και στις διεθνείς αγορές»
Σπουδές Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών χώρων (interior Design), Εργονομίας και Ανθρωπομετρίας στο Wigan & Leighcollege of United Kingdom. Δραστηριοποιείται στο ιδιωτικό τομέα, εκτός των άλλων, με την ανακατασκευή- επανάχρηση κτιρίων στον τομέα της αρχιτεκτονικής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων. Παρακολουθεί σχεδόν κάθε χρόνο τις διεθνείς εκθέσεις δομικών υλικών και Design, εξοπλισμού κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, όπως Μιλάνο, Παρίσι κ.ά.

Συνδημιουργός και συντονιστής του «archiΖΩ», ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής για παιδιά και νέους.
Δραστηριοποιείται ως ενεργό μέλος σε κοινωνικούς φορείς- συλλόγους και σε Δ.Σ. συλλόγων, όπως: Σύνδεσμος Σ.Ε.Γ.Ε., Σύνδεσμος επιχειρηματιών γυναικών Ελλάδας, Σύλλογος Γυναικών Χωρίς Σύνορα, Ένωση Σωματίων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης.


Συμμετοχή σε συνέδρια και διαλέξεις, όπως ενδεικτικά:
8th International Conference on International Business, «EU Investment Policies – The Investment Plan for Europe (Juncker Plan)». Στο διεθνές συνέδριο με θέμα «The Word in Turnmoil and The Eastern Mediterranean» που πραγματοποιήθηκε από την έδρα ΓΕΕΘΑ στις Στρατηγικές Σπουδές «Θουκυδίδης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή πολέμου.

Print Friendly, PDF & Email