Διεύθυνση Αθήνας

Η Κατερίνα Δημητριάδη είναι η Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Αθήνα.

Η κυρία Κατερίνα Δημητριάδη γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει κάνει σπουδές Μετάφρασης, Αγγλικής Φιλολογίας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διπλωματική της εργασία με τίτλο “New Dimensions of Cultural Diplomacy: the case of the European Union”, η οποία εκπονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, αφορούσε την πολιτιστική διπλωματία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, θερινών σχολείων και προγραμμάτων επιμόρφωσης, μεταξύ άλλων, στους τομείς της μετάφρασης, της διδακτικής της αγγλικής γλώσσας, της πολιτικής επιστήμης. Τον Ιούλιο του 2017 ολοκλήρωσε με διάκριση το πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Πολιτιστική Διπλωματία και στις Διεθνείς Σχέσεις του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας του Βερολίνου, με τίτλο εργασίας “The dimensions of cultural diplomacy in interfaith dialogue”.
Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως μεταφράστρια, υποτιτλίστρια, καθηγήτρια αγγλικών και σε διοικητικές θέσεις. Εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικών και ως μεταφράστρια στη μεταφραστική εταιρεία Beyond Words.
Μιλάει ιταλικά, ισπανικά, έχει βασικές γνώσεις της κινεζικής γλώσσας και διδάσκεται γαλλικά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην πολιτιστική διπλωματία και στο ρόλο του πολιτισμού στις διεθνείς σχέσεις.

Print Friendly, PDF & Email