Ίδρυση του νέου παραρτήματος του Ε.Ι.Π.Δ. στη Μόσχα

Στις 28 Νοεμβρίου συμφωνήθηκε η ίδρυση του νέου παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Μόσχα.

Η Αρετή Ηλιοπούλου είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Μόσχα

Η κυρία Ηλιοπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος της Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια με υποτροφία του Ρωσικού Υπουργείου Παιδείας μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στη Μόσχα, στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών, αποκτώντας Master στις Διεθνείς Σχέσεις: Ευρωπαϊκή Περιφέρεια.

Σήμερα είναι διδακτορικός φοιτητής στο τμήμα Συγκριτικής Πολιτικής του Ρωσικού Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών. Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στην Γ4 Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων – Σένγκεν, ενώ παράλληλα έχει εργαστεί σαν επιτόπιο προσωπικό στο Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα και σαν Μεταφράστρια. Στο ενεργητικό της υπάρχουν ποικίλες δραστηριότητες που αφορούν τον τομέα της επικοινωνίας , δημοσιογραφίας, αρχιτεκτονικής και διπλωματίας.Έχει συμμετάσχει στο Cambridge International Model United Nations καθώς και σε άλλα συνέδρια, ημερίδες τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ρωσία. Έχει υπάρξει εθελόντρια στο φεστιβάλ αρχιτεκτονικής OpenHouse Athens, στον οργανισμό NEON καθώς και στο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στη Μόσχα. Έχει άριστη γνώση των κάτωθι ξένων γλωσσών: Αγγλικής , Γερμανικής , Ρωσικής και βασικής της Ισπανικής.

 

 

Print Friendly, PDF & Email